Siirry pääsisältöön

Ei niin mitään uutta

Päivitykset tulee harvakseltaan kun ei oikein mitään erikoista olla tehty tai opittu. Lajina edelleen lähinnä agility, joitakin tokoon viittavia juttuja kotosalla mielenvirkistykseksi.
Ja jumppapalloja, sellaisia pieniä puolipalloja neljä kappaletta. Tarjoaa etutassuja niille, kysymys sitten kuuluu mitkä ovatkaan takatassut? Voin toki asetalla jalat palloille ja pysyy siinä. Mutta se ei nyt taida olla asian ydin ja tarkoitus. Jatketaan jalostamista ja harjoittelua.

Agilityssa oltiin Jaakon opissa Kaarinassa OneMind Dogs Areenalla. Olihan se ihan pätevä pentu, täytyy nyt joitakin asioita miettiä ja vahvistaa. Liikkeessä ohjaukseen ja liika rytmittäminen pois.
Lopputuleman Vinkki tulee jopa liian hyvin ohjauksiin ajoittain. Ei haittaa, sillä se todistettavasti myös irtoaa....

Sitä juoksari kerran viikossa noin. Tylsää hommaa sanon minä.
Laskin puomin ihan alas niin saatiin vähän uutta tähänkin hommaan. Osumat aikalailla jees, paljon vielä himmaa ajatellessaan. Asia, joka kaiketi pitää pystyä kestämään toistaiseksi.
Matto on 99%, mutta olen jopa harkinnut sen poistamista koska ihan kuin se vähän ahdistuisi siitä. Vai onko se vaan ajattelutyötä?





Pientä ratatreeniä tänään ja kyllähän se tuollaista rallatusrataa aikalailla näppärästi tekee. Rimakorkeudet nyt 25-30cm, joku yksittäinen 35cm taidettu myös tehdä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

viikko 43 +

Eilen perjantaina pääsi kuin pääsikin hetkeksi halliin rallattelemaan veljensä kanssa. Periaatteessa en anna koskaan pentujen leikkiä "työpaikalla", mutta näiden kohdalla teimme nyt poikkeuksen. Molemmat kun suhtautuvat itse tekemiseen nyt jo asiaan kuuluvalla keskittymisellä ja pystyivät tuosta rallattelu moodista siirtymään ns. työmoodiin silmän räpäytyksessä. Olen ajatellut jos kuitenkin opettaisi suuntakäskyt. Tuskin ikinä radalla opin niitä käyttämään eikä ne mene edelle ohjaamisen, mutta ei niistä haittaakaan ole. Koen ne hyvinä ohjausta tukevina käskyinä, temppuina temppujen joukossa. Jos ja kun sitä tokoileekiin, tarvitseehan niitä siinäkin. Aloitin niin että koira jalkojen väliin, palkka hypyn vasemmalle puolelle. Lähetin käskyllä "vasen" palkalle esteen yli. Muutamia toistoja vasemmalle ja pari oikealle. Jätettiin nyt asia hautomaan niin omaan kuin koiran päähän. Toisaaltaan riittäisi ehkä käsky, jossa koira kääntyy aina ohjaajaan päin. Sitten se ke

viikot 41-42

Viime viikolla Vinkki pääsi ensimmäisen kerran Janitan silmien alle Voltin vanavedessä. Pentu keskittyi uudessakin hallissa oikein hyvin, leikki hienosti, pussasi Janitan ja teki sen minkä osasi ja vähän enemmänkin. Janita kehui, että on mukavan oloinen pentu, tekee hyvin minun kanssa ja seuraa ohjausta, kiihdyttää nopeasti ja yrittää parhaansa eikä jahtaa eikä flänkkää. Siihen on pyritty, yhdessä tekemiseen. Muut jutut olivat plussaa, sillä en tiennyt sen osaavan niin montaa asiaa. Viime viikolla Vinkki oli myös kerran hallilla mukana, lähinnä harjoittelimme paikalla odottamista yhden hypyn takana ja muutaman kerran takaakiertoa / suoraan hyppäämistä, niiden erottelua. Tällä viikolla kotona ei olla tehty oikein mitään, koska on ollut niin kiire. Iltaruoalle parit sivulle tulemiset, nyt enemmän takakautta vanhanaikaisesti. Sen tempun Vinkki ymmärsi heti ja onhan se fyysisesti vielä paljon helpompi kuin suoraan sivulle tuleminen. Hallille on päässyt kaksi kertaa. Keskiviikkona te

Alku

Vinkki syntyi meillä ja aika pian oli melko selvää, että se myös jää meille. Se oli rasittava pentu, tuli yli laitojen ensimmäisenä ja piti eniten ääntä. Myöhemmin myös rökitti sisaruksiaan, taisteli hienosti ja oli tajuttoman ahne. Viikkojen vieriessä se myös reagoi hiukan ääniin, mutta palautui heti ja tottui samantien.  Vinkki ei ollut myöskään se rohkein pentu, mutta piti huolen kaikkien aina huomaavan sen ensimmäisenä. Kaikki reaktiot olivat aina hiukan enemmän kuin muilla, hyvässä ja huonossa. Miksi se siis jäi kotiin eikä joku niistä 3 muusta nartusta, jotka olivat ehkä hiukan tasapainoisempia. Jos näin voi sanoa.... Tai tasaisempia. Just siksi. Muut ansaitsivat saada ne ns. helpomman oloiset pennut ja minä selviäisin kyllä tuon kiljuvan kuumakallen kanssa. Minun tavoitteet eivät ole PK-lajeissa eikä edes tokossa (toki siitä nyt valio tulee!). Agilityssa menee kyllä ja kotitavoille saan sen helposti oppimaan. Nyt Vinkki on n. 5 kuukautta. Se ei kilju. Se ei kuumu yli. Se p