Siirry pääsisältöön

viikot 41-42

Viime viikolla Vinkki pääsi ensimmäisen kerran Janitan silmien alle Voltin vanavedessä.
Pentu keskittyi uudessakin hallissa oikein hyvin, leikki hienosti, pussasi Janitan ja teki sen minkä osasi ja vähän enemmänkin.
Janita kehui, että on mukavan oloinen pentu, tekee hyvin minun kanssa ja seuraa ohjausta, kiihdyttää nopeasti ja yrittää parhaansa eikä jahtaa eikä flänkkää. Siihen on pyritty, yhdessä tekemiseen. Muut jutut olivat plussaa, sillä en tiennyt sen osaavan niin montaa asiaa.

Viime viikolla Vinkki oli myös kerran hallilla mukana, lähinnä harjoittelimme paikalla odottamista yhden hypyn takana ja muutaman kerran takaakiertoa / suoraan hyppäämistä, niiden erottelua.

Tällä viikolla kotona ei olla tehty oikein mitään, koska on ollut niin kiire. Iltaruoalle parit sivulle tulemiset, nyt enemmän takakautta vanhanaikaisesti. Sen tempun Vinkki ymmärsi heti ja onhan se fyysisesti vielä paljon helpompi kuin suoraan sivulle tuleminen.
Hallille on päässyt kaksi kertaa. Keskiviikkona teimme lähinnä vain juoksarin alkeita, osumia tulee hyvin ja selkeästi ajattelee & keskittyy. Toki vain pienestä vauhdista. Olen laskenut puomin alas-/ylösmeno osa on maassa hiukan nostettuna toisesta päästä (putken painon päällä), pomppaa kontaktille noin puolesta välin ja siitä osuma matolle -> etupalkka nami lautasella ja/tai lelu. Nami laittaa keskittymään paremmin.
Minun liikettä vähitellen mukaan, mutta pääosin kyllä hengailen takana lähetellen.

Eilen perjantaina teimme samaa eli juoksarin alkeita. Lisäksi pieni harjoitus (ratapiirros). Läksi 2-3 valssiin oikein hyvin ja niiston tyyppisen ohjaukseen teki nätisti kiihdyttäen siitä sitten lelun perään. Lelu siis minun kädessä.
Tein myös 3 takaa päällejuoksuna ja 4 vippauksena. Irtosi hyvin myös 2 esteelle ja ensimmäisen kerran tuli niin kovaa etten ehtinyt ohjaamaan 4 oikein vaan hyppäsi sen väärinpäin. Eli en luottanut tarpeeksi, että tulee sen 2 hypynkin ja jäin varmistelemaan.
Toisella yrityksellä oikein hyvin ja kumma kyllä läksi siihen melkein vippaukseenkin.

Hallilla oli aikamoinen meteli, täynnä vieraita ihmisiä toisella puolelle ja musiikki pauhasi. Siellä rakensivat lauantaille koiranäyttelyä. Silti Vinkki pystyi tekemään ihan normaalisti, muutaman kerran meni kuikkimaan aidan raoista tapahtuisiko siellä mitään erikoista. Mutta ei kesken treenin vaan kun tein jotain muuta, esim. irroittelin kontaktin osaa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

viikko 43 +

Eilen perjantaina pääsi kuin pääsikin hetkeksi halliin rallattelemaan veljensä kanssa. Periaatteessa en anna koskaan pentujen leikkiä "työpaikalla", mutta näiden kohdalla teimme nyt poikkeuksen. Molemmat kun suhtautuvat itse tekemiseen nyt jo asiaan kuuluvalla keskittymisellä ja pystyivät tuosta rallattelu moodista siirtymään ns. työmoodiin silmän räpäytyksessä. Olen ajatellut jos kuitenkin opettaisi suuntakäskyt. Tuskin ikinä radalla opin niitä käyttämään eikä ne mene edelle ohjaamisen, mutta ei niistä haittaakaan ole. Koen ne hyvinä ohjausta tukevina käskyinä, temppuina temppujen joukossa. Jos ja kun sitä tokoileekiin, tarvitseehan niitä siinäkin. Aloitin niin että koira jalkojen väliin, palkka hypyn vasemmalle puolelle. Lähetin käskyllä "vasen" palkalle esteen yli. Muutamia toistoja vasemmalle ja pari oikealle. Jätettiin nyt asia hautomaan niin omaan kuin koiran päähän. Toisaaltaan riittäisi ehkä käsky, jossa koira kääntyy aina ohjaajaan päin. Sitten se ke

Alku

Vinkki syntyi meillä ja aika pian oli melko selvää, että se myös jää meille. Se oli rasittava pentu, tuli yli laitojen ensimmäisenä ja piti eniten ääntä. Myöhemmin myös rökitti sisaruksiaan, taisteli hienosti ja oli tajuttoman ahne. Viikkojen vieriessä se myös reagoi hiukan ääniin, mutta palautui heti ja tottui samantien.  Vinkki ei ollut myöskään se rohkein pentu, mutta piti huolen kaikkien aina huomaavan sen ensimmäisenä. Kaikki reaktiot olivat aina hiukan enemmän kuin muilla, hyvässä ja huonossa. Miksi se siis jäi kotiin eikä joku niistä 3 muusta nartusta, jotka olivat ehkä hiukan tasapainoisempia. Jos näin voi sanoa.... Tai tasaisempia. Just siksi. Muut ansaitsivat saada ne ns. helpomman oloiset pennut ja minä selviäisin kyllä tuon kiljuvan kuumakallen kanssa. Minun tavoitteet eivät ole PK-lajeissa eikä edes tokossa (toki siitä nyt valio tulee!). Agilityssa menee kyllä ja kotitavoille saan sen helposti oppimaan. Nyt Vinkki on n. 5 kuukautta. Se ei kilju. Se ei kuumu yli. Se p