Siirry pääsisältöön

päivitys

Ei ole oikein ollut aikaa pysähtyä tänne kirjoittelemaan, olevinaan niin kiire tai väsynyt ettei vaan ehdi, pysty, kykene, muista.
Ja koska muisti tekee tepposia, niin en oikeastaan muista mitä olemme tehneetkään vai olemmeko mitään.

Hallilla agilityt on pidetty hyvin vähäisinä ja tiukkoja käännöksiä nyt hetki hiukan varotaan kovasta vauhdista. Vaikka ikäisekseen kropan hallinta on hyvä, niin onhan se täysin keskenkasvuinen ja koska ajoittain vauhti korvaa järjen, niin koitetaan minimoida mahdolliset vahingot.
Kuitenkaan mihinkään kuplamuoviin ei koiraa kääritä.

Kokeilin päällejuoksuja viime viikolla ja ihmeellisesti se niihin tuli. Treenin pituus ehkä 5min ja se siitä. Eilen teki parilla hypyllä muutaman käännöksen suunilleen ilman vauhtia lelulla palkaten. Lelu on nyt tosi pitkä fleeceletti, ei tule näpeille ja venyy hyvin.

Tokoiltu ollaan, rasti seinään! Kaksi kertaa hallilla ja merkin kiertoa, ruutuun lähettämistä, eilen myös noutoa oikealla kapulalla (!) ja luoksetulo. Vauhtiliikkeet ovat Vinkistä niin kivoja, huiman hauskoja ja ah, niin parasta.
Seuraaminen... no. Pari askelta jaksaa ja sitten alkaa olla sitä mieltä, että voisko juosta johonkin. Jooko?
Eli vauhtiliikkeet tulevat "ilmaisin" ja nuo muut kai on pakko treenata. Kohta.

Nyt on siis 6kk ja korkeutta n.46cm (Voltin kanssa jo lähes saman korkuinen) ja painoa 10,3kg. Karkeasti laskettiin, että Voltti & co olivat kasvaneet 6kk iästä n.4cm eli tarkoittaisi Vinkin kohdalla näppärää n.50cm narttua.

Pieni video, muuten löytyy pätkiä Instagramista. Toki siellä on kaikki minun hevos- yms. jutut myös.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

viikko 43 +

Eilen perjantaina pääsi kuin pääsikin hetkeksi halliin rallattelemaan veljensä kanssa. Periaatteessa en anna koskaan pentujen leikkiä "työpaikalla", mutta näiden kohdalla teimme nyt poikkeuksen. Molemmat kun suhtautuvat itse tekemiseen nyt jo asiaan kuuluvalla keskittymisellä ja pystyivät tuosta rallattelu moodista siirtymään ns. työmoodiin silmän räpäytyksessä. Olen ajatellut jos kuitenkin opettaisi suuntakäskyt. Tuskin ikinä radalla opin niitä käyttämään eikä ne mene edelle ohjaamisen, mutta ei niistä haittaakaan ole. Koen ne hyvinä ohjausta tukevina käskyinä, temppuina temppujen joukossa. Jos ja kun sitä tokoileekiin, tarvitseehan niitä siinäkin. Aloitin niin että koira jalkojen väliin, palkka hypyn vasemmalle puolelle. Lähetin käskyllä "vasen" palkalle esteen yli. Muutamia toistoja vasemmalle ja pari oikealle. Jätettiin nyt asia hautomaan niin omaan kuin koiran päähän. Toisaaltaan riittäisi ehkä käsky, jossa koira kääntyy aina ohjaajaan päin. Sitten se ke

Alku

Vinkki syntyi meillä ja aika pian oli melko selvää, että se myös jää meille. Se oli rasittava pentu, tuli yli laitojen ensimmäisenä ja piti eniten ääntä. Myöhemmin myös rökitti sisaruksiaan, taisteli hienosti ja oli tajuttoman ahne. Viikkojen vieriessä se myös reagoi hiukan ääniin, mutta palautui heti ja tottui samantien.  Vinkki ei ollut myöskään se rohkein pentu, mutta piti huolen kaikkien aina huomaavan sen ensimmäisenä. Kaikki reaktiot olivat aina hiukan enemmän kuin muilla, hyvässä ja huonossa. Miksi se siis jäi kotiin eikä joku niistä 3 muusta nartusta, jotka olivat ehkä hiukan tasapainoisempia. Jos näin voi sanoa.... Tai tasaisempia. Just siksi. Muut ansaitsivat saada ne ns. helpomman oloiset pennut ja minä selviäisin kyllä tuon kiljuvan kuumakallen kanssa. Minun tavoitteet eivät ole PK-lajeissa eikä edes tokossa (toki siitä nyt valio tulee!). Agilityssa menee kyllä ja kotitavoille saan sen helposti oppimaan. Nyt Vinkki on n. 5 kuukautta. Se ei kilju. Se ei kuumu yli. Se p

viikot 41-42

Viime viikolla Vinkki pääsi ensimmäisen kerran Janitan silmien alle Voltin vanavedessä. Pentu keskittyi uudessakin hallissa oikein hyvin, leikki hienosti, pussasi Janitan ja teki sen minkä osasi ja vähän enemmänkin. Janita kehui, että on mukavan oloinen pentu, tekee hyvin minun kanssa ja seuraa ohjausta, kiihdyttää nopeasti ja yrittää parhaansa eikä jahtaa eikä flänkkää. Siihen on pyritty, yhdessä tekemiseen. Muut jutut olivat plussaa, sillä en tiennyt sen osaavan niin montaa asiaa. Viime viikolla Vinkki oli myös kerran hallilla mukana, lähinnä harjoittelimme paikalla odottamista yhden hypyn takana ja muutaman kerran takaakiertoa / suoraan hyppäämistä, niiden erottelua. Tällä viikolla kotona ei olla tehty oikein mitään, koska on ollut niin kiire. Iltaruoalle parit sivulle tulemiset, nyt enemmän takakautta vanhanaikaisesti. Sen tempun Vinkki ymmärsi heti ja onhan se fyysisesti vielä paljon helpompi kuin suoraan sivulle tuleminen. Hallille on päässyt kaksi kertaa. Keskiviikkona te