Siirry pääsisältöön

sattuu ja tapahtuu

Kotona iltaruoalla jotain pientä tokomaista toimintaa.
Kapulan pitoa nanosekunnin. Pysyy hetken, ottaa kyllä mielellään.
Sivulle tulemista ja siinä hetken olemista. Ei mitenkään ryhdikäs olemus, täytyy työstää.
Parin askeleen seuraamisia imuttamalla.
Laatikkoleikkejä eli matala reunainen, pieni puulaatikko (kansi itseasiassa) ja siinä takapää. Hiukan istu-seiso-maahan liikesarjoja niin että takapää pysyisi laatikossa.
Istumista, nyt jo pysyy kunnolla eikä "romahda".

Tiistaina treenaili hiukan agilitya, en edes oikein muista mitä. Ihan esteen lukemista ja fokusta, valssiin tulemista.
Keskiviikkona oli tarkoitus tehdä hiukan kontaktia, mutta Vinkki onnistui ryysäämään autosta ulos niin että lipesi peräkoukkuun ja siitä maahan. Olikin sitten ontuva koira.
Oli seuraavanakin päivänä hiukan ep ja perjantaina kävimme lääkärissä sitten ihan varalta. Puhtaat olat ja kyynäret, ruhke ja ranne oli saanut osumaa. Eli hiukan lepoa, ei muuta. Huh!

Ja ihan puhtaasti onkin liikkunut, mutta otetaan rauhaksiin nyt hetki jos toinen. Ei ole päässyt lenkeille, mutta saanut pihassa olla vapaana. Eikä tietenkään agilityn alkeita. Ehtii sitä.

Vinkki on hyvin fyysinen koira, mahdottoman nopea ja kääntyy vikkelään ja aina täysiä. Tosin on se niin lutuinen, rauhoittuu hyvin ja osaa ottaa rauhassa eikä kiihdy turhia.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei niin mitään uutta

Päivitykset tulee harvakseltaan kun ei oikein mitään erikoista olla tehty tai opittu. Lajina edelleen lähinnä agility, joitakin tokoon viittavia juttuja kotosalla mielenvirkistykseksi. Ja jumppapalloja, sellaisia pieniä puolipalloja neljä kappaletta. Tarjoaa etutassuja niille, kysymys sitten kuuluu mitkä ovatkaan takatassut? Voin toki asetalla jalat palloille ja pysyy siinä. Mutta se ei nyt taida olla asian ydin ja tarkoitus. Jatketaan jalostamista ja harjoittelua. Agilityssa oltiin Jaakon opissa Kaarinassa OneMind Dogs Areenalla. Olihan se ihan pätevä pentu, täytyy nyt joitakin asioita miettiä ja vahvistaa. Liikkeessä ohjaukseen ja liika rytmittäminen pois. Lopputuleman Vinkki tulee jopa liian hyvin ohjauksiin ajoittain. Ei haittaa, sillä se todistettavasti myös irtoaa .... Sitä juoksari kerran viikossa noin. Tylsää hommaa sanon minä. Laskin puomin ihan alas niin saatiin vähän uutta tähänkin hommaan. Osumat aikalailla jees, paljon vielä himmaa ajatellessaan. Asia, joka kaiketi pi

päivitys

Huono pitämään treenipäiväkirjaa.... Nyt Vinkki on n.8,5kk, n.48cm korkea ja painaa 13kg. Nyt edelleen agility on ollut se juttu eli kohtahan tuo ei osaa mennä edes maahan käskystä. Ehkä me keskitytään siihen mikä on hauskaa eli aksaan. Itse lajitreeniä Vinkki tekee pari kertaa viikossa. Toisessa enemmän radan pätkiä hypyillä ja putkella, toisessa esteitä. Muuten humputtelee pitkin metsiä ja peltoja sekä viettää sohvakoiran elämää miehen kainalossa. Vinkki lukee aika hyvin ohjauksia ja yrittää ymmärtää mitä siltä halutaan. Olen tehnyt nyt lukitustreeniä ja vastaa siihen hyvin. Kuuntelemista ja sehän on niin hauskaa peliä! Esteissä on tosiaan tehnyt lankulla & osalla puomia juoksaria ja vähän olen kysmysmerkkinä ollaanko oikealla tiellä vai eikö olla. Vielä ei ole kamalasti vauhtia jos kunnolla tähtää eikä tarvitsekkaan kun kroppa ei ole valmis eli enemmän vain täsmä treenaillaan. Puomia on mennyt kokonaisena pari kertaa, koska karkasi sinne ja oli otettava luvan kanssa. Mutta

vähän treeniä

Pakkasta, kylmää, hrrr. Eli ei paljoa ole houkutellut koiria lastata autoon illaksi odottelemaan. Kuitenkin Vinkki pääsi pari kertaa hallille. Toisella kertaa vain juoksari & madallettuna babypuomi ja treenailtiin sen menemistä rentona muutamaan otteeseen & lähetystä kaukaa vinosta hakemaan puomia. Apuna kierrettävä tolppa. Ajattelee vielä kovin paljon alastuloa ja jos ei ajattele, on se osuma "herran haltuun". Näen jo kuinka onnistun tekemään mahottoman hitaan puomin.... ahdistus. Perjantaina pääsi sitten vähän ratatreeniäkin tekemään. Onhan se aika muru. Paljon on hommia ja tekemistä, mutta vielä ainakin on kovin mukavaa. Henkilön Saija Mustonen (@saijamustonen) jakama julkaisu Helmi 23, 2018 kello 1.32 PST