Siirry pääsisältöön

viikko 44

Itselläni oli koko viikon kamalasti tekemistä ja koirat jäivät vähemmälle. Vinkki pääsi kuitenkin hallille (muistaakseni) kaksi kertaa ja kotona teimme iltaruoalle jotain pientä.

Juoksaria vahvistettiin eli edelleen puomin osa putken painon päällä melkein siis maantasalla ja matto peittää kontaktipintaa n.1/2. Etupalkka eli targetilla nakkia. Rauhallisesti askeltaen osuu mainiosti ja fokusoi eteen. Liikkeen kanssa on kovin kiire ja helposti tulee sellainen vähän reilumpi laukka askel.
Kuitenkin selkeästi Vinkillä on ajatusta mitä siltä toivotaan ja tällä hetkellä tehkööt vähän rauhallisemmassa mielentilassa tätä treeniä. Tai tätäkin treeniä.

Suuntakäskyjä vahvistin, mutta ei sillä oikeasti taida olla niistä kovin vahvaa ajatusta vielä. Paitsi lähtee esteelle ja kääntyy nopeasti minua kohden. Tämä on se mitä toivoinkin eli ehkä vielä tuunaan käskyä ja vaihdan vain yhteen, joka tarkoittaa "suorita tuo este ja tule tänne". Ta sinne minne ohjaan. Kokoamiskäsky.
"Kierrä" on myös jo aika vahvana, tottakai tarvitsee siihen liikkeen tai askeleen. Mutta ehkä jossain vaiheessa voi alkaa teettää paikallaan kuunteluharjoituksia "vasen", "oikea" ja "kierrä".

Perjantaina illalla oli mukana kun veljet treenasi. Huono ajatus. Vaikka Vinkki oli alkuun todella rauhallinen seinässä kiinni (ikinä ennen ollutkaan), niin kun palkkasin ja kehuin veljiä, niin silloin meni kuppi nurin.
Takaaleikkauksia - oli aika jees ja eteni hyvin.
Viskileikkauksta - ihan ok.
Erottelu kahdella esteellä: viski vaiko jenkkikäännös. Toimi.
Rengasta yritettiin, meni vähän sähellykseksi. Otan joskus itsekseni.
(Rengas siis maan tasalla, opeteltiin vain menemään läpi.)

Vinkki ehkä irtoaa ja lukee ns. rataa jo hiukan liikaakin. Täytyy pitää tasapainosta kiinni.
Rimat 5cm eli just irti maasta. Ehkä voisi olla 10cm, tosin ei kai sen väliä.

Tokossa iltaruoalla sivulle tulemista ja parin askeleen seuraamisia. Pomppii, mutta seuraa ne muutamat askeleet. Perusasento on nyt hyvä, mutta malttia pysyä siinä ei oikein ole.
Maahan menee käskystä ihan hyvin, istuminenkin parantunut.
Noutokapulan nosto, tyrkkii sitä käteen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

viikko 43 +

Eilen perjantaina pääsi kuin pääsikin hetkeksi halliin rallattelemaan veljensä kanssa. Periaatteessa en anna koskaan pentujen leikkiä "työpaikalla", mutta näiden kohdalla teimme nyt poikkeuksen. Molemmat kun suhtautuvat itse tekemiseen nyt jo asiaan kuuluvalla keskittymisellä ja pystyivät tuosta rallattelu moodista siirtymään ns. työmoodiin silmän räpäytyksessä. Olen ajatellut jos kuitenkin opettaisi suuntakäskyt. Tuskin ikinä radalla opin niitä käyttämään eikä ne mene edelle ohjaamisen, mutta ei niistä haittaakaan ole. Koen ne hyvinä ohjausta tukevina käskyinä, temppuina temppujen joukossa. Jos ja kun sitä tokoileekiin, tarvitseehan niitä siinäkin. Aloitin niin että koira jalkojen väliin, palkka hypyn vasemmalle puolelle. Lähetin käskyllä "vasen" palkalle esteen yli. Muutamia toistoja vasemmalle ja pari oikealle. Jätettiin nyt asia hautomaan niin omaan kuin koiran päähän. Toisaaltaan riittäisi ehkä käsky, jossa koira kääntyy aina ohjaajaan päin. Sitten se ke

Alku

Vinkki syntyi meillä ja aika pian oli melko selvää, että se myös jää meille. Se oli rasittava pentu, tuli yli laitojen ensimmäisenä ja piti eniten ääntä. Myöhemmin myös rökitti sisaruksiaan, taisteli hienosti ja oli tajuttoman ahne. Viikkojen vieriessä se myös reagoi hiukan ääniin, mutta palautui heti ja tottui samantien.  Vinkki ei ollut myöskään se rohkein pentu, mutta piti huolen kaikkien aina huomaavan sen ensimmäisenä. Kaikki reaktiot olivat aina hiukan enemmän kuin muilla, hyvässä ja huonossa. Miksi se siis jäi kotiin eikä joku niistä 3 muusta nartusta, jotka olivat ehkä hiukan tasapainoisempia. Jos näin voi sanoa.... Tai tasaisempia. Just siksi. Muut ansaitsivat saada ne ns. helpomman oloiset pennut ja minä selviäisin kyllä tuon kiljuvan kuumakallen kanssa. Minun tavoitteet eivät ole PK-lajeissa eikä edes tokossa (toki siitä nyt valio tulee!). Agilityssa menee kyllä ja kotitavoille saan sen helposti oppimaan. Nyt Vinkki on n. 5 kuukautta. Se ei kilju. Se ei kuumu yli. Se p

viikot 41-42

Viime viikolla Vinkki pääsi ensimmäisen kerran Janitan silmien alle Voltin vanavedessä. Pentu keskittyi uudessakin hallissa oikein hyvin, leikki hienosti, pussasi Janitan ja teki sen minkä osasi ja vähän enemmänkin. Janita kehui, että on mukavan oloinen pentu, tekee hyvin minun kanssa ja seuraa ohjausta, kiihdyttää nopeasti ja yrittää parhaansa eikä jahtaa eikä flänkkää. Siihen on pyritty, yhdessä tekemiseen. Muut jutut olivat plussaa, sillä en tiennyt sen osaavan niin montaa asiaa. Viime viikolla Vinkki oli myös kerran hallilla mukana, lähinnä harjoittelimme paikalla odottamista yhden hypyn takana ja muutaman kerran takaakiertoa / suoraan hyppäämistä, niiden erottelua. Tällä viikolla kotona ei olla tehty oikein mitään, koska on ollut niin kiire. Iltaruoalle parit sivulle tulemiset, nyt enemmän takakautta vanhanaikaisesti. Sen tempun Vinkki ymmärsi heti ja onhan se fyysisesti vielä paljon helpompi kuin suoraan sivulle tuleminen. Hallille on päässyt kaksi kertaa. Keskiviikkona te