Siirry pääsisältöön

viikko 44

Itselläni oli koko viikon kamalasti tekemistä ja koirat jäivät vähemmälle. Vinkki pääsi kuitenkin hallille (muistaakseni) kaksi kertaa ja kotona teimme iltaruoalle jotain pientä.

Juoksaria vahvistettiin eli edelleen puomin osa putken painon päällä melkein siis maantasalla ja matto peittää kontaktipintaa n.1/2. Etupalkka eli targetilla nakkia. Rauhallisesti askeltaen osuu mainiosti ja fokusoi eteen. Liikkeen kanssa on kovin kiire ja helposti tulee sellainen vähän reilumpi laukka askel.
Kuitenkin selkeästi Vinkillä on ajatusta mitä siltä toivotaan ja tällä hetkellä tehkööt vähän rauhallisemmassa mielentilassa tätä treeniä. Tai tätäkin treeniä.

Suuntakäskyjä vahvistin, mutta ei sillä oikeasti taida olla niistä kovin vahvaa ajatusta vielä. Paitsi lähtee esteelle ja kääntyy nopeasti minua kohden. Tämä on se mitä toivoinkin eli ehkä vielä tuunaan käskyä ja vaihdan vain yhteen, joka tarkoittaa "suorita tuo este ja tule tänne". Ta sinne minne ohjaan. Kokoamiskäsky.
"Kierrä" on myös jo aika vahvana, tottakai tarvitsee siihen liikkeen tai askeleen. Mutta ehkä jossain vaiheessa voi alkaa teettää paikallaan kuunteluharjoituksia "vasen", "oikea" ja "kierrä".

Perjantaina illalla oli mukana kun veljet treenasi. Huono ajatus. Vaikka Vinkki oli alkuun todella rauhallinen seinässä kiinni (ikinä ennen ollutkaan), niin kun palkkasin ja kehuin veljiä, niin silloin meni kuppi nurin.
Takaaleikkauksia - oli aika jees ja eteni hyvin.
Viskileikkauksta - ihan ok.
Erottelu kahdella esteellä: viski vaiko jenkkikäännös. Toimi.
Rengasta yritettiin, meni vähän sähellykseksi. Otan joskus itsekseni.
(Rengas siis maan tasalla, opeteltiin vain menemään läpi.)

Vinkki ehkä irtoaa ja lukee ns. rataa jo hiukan liikaakin. Täytyy pitää tasapainosta kiinni.
Rimat 5cm eli just irti maasta. Ehkä voisi olla 10cm, tosin ei kai sen väliä.

Tokossa iltaruoalla sivulle tulemista ja parin askeleen seuraamisia. Pomppii, mutta seuraa ne muutamat askeleet. Perusasento on nyt hyvä, mutta malttia pysyä siinä ei oikein ole.
Maahan menee käskystä ihan hyvin, istuminenkin parantunut.
Noutokapulan nosto, tyrkkii sitä käteen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei niin mitään uutta

Päivitykset tulee harvakseltaan kun ei oikein mitään erikoista olla tehty tai opittu. Lajina edelleen lähinnä agility, joitakin tokoon viittavia juttuja kotosalla mielenvirkistykseksi. Ja jumppapalloja, sellaisia pieniä puolipalloja neljä kappaletta. Tarjoaa etutassuja niille, kysymys sitten kuuluu mitkä ovatkaan takatassut? Voin toki asetalla jalat palloille ja pysyy siinä. Mutta se ei nyt taida olla asian ydin ja tarkoitus. Jatketaan jalostamista ja harjoittelua. Agilityssa oltiin Jaakon opissa Kaarinassa OneMind Dogs Areenalla. Olihan se ihan pätevä pentu, täytyy nyt joitakin asioita miettiä ja vahvistaa. Liikkeessä ohjaukseen ja liika rytmittäminen pois. Lopputuleman Vinkki tulee jopa liian hyvin ohjauksiin ajoittain. Ei haittaa, sillä se todistettavasti myös irtoaa .... Sitä juoksari kerran viikossa noin. Tylsää hommaa sanon minä. Laskin puomin ihan alas niin saatiin vähän uutta tähänkin hommaan. Osumat aikalailla jees, paljon vielä himmaa ajatellessaan. Asia, joka kaiketi pi

päivitys

Huono pitämään treenipäiväkirjaa.... Nyt Vinkki on n.8,5kk, n.48cm korkea ja painaa 13kg. Nyt edelleen agility on ollut se juttu eli kohtahan tuo ei osaa mennä edes maahan käskystä. Ehkä me keskitytään siihen mikä on hauskaa eli aksaan. Itse lajitreeniä Vinkki tekee pari kertaa viikossa. Toisessa enemmän radan pätkiä hypyillä ja putkella, toisessa esteitä. Muuten humputtelee pitkin metsiä ja peltoja sekä viettää sohvakoiran elämää miehen kainalossa. Vinkki lukee aika hyvin ohjauksia ja yrittää ymmärtää mitä siltä halutaan. Olen tehnyt nyt lukitustreeniä ja vastaa siihen hyvin. Kuuntelemista ja sehän on niin hauskaa peliä! Esteissä on tosiaan tehnyt lankulla & osalla puomia juoksaria ja vähän olen kysmysmerkkinä ollaanko oikealla tiellä vai eikö olla. Vielä ei ole kamalasti vauhtia jos kunnolla tähtää eikä tarvitsekkaan kun kroppa ei ole valmis eli enemmän vain täsmä treenaillaan. Puomia on mennyt kokonaisena pari kertaa, koska karkasi sinne ja oli otettava luvan kanssa. Mutta

vähän treeniä

Pakkasta, kylmää, hrrr. Eli ei paljoa ole houkutellut koiria lastata autoon illaksi odottelemaan. Kuitenkin Vinkki pääsi pari kertaa hallille. Toisella kertaa vain juoksari & madallettuna babypuomi ja treenailtiin sen menemistä rentona muutamaan otteeseen & lähetystä kaukaa vinosta hakemaan puomia. Apuna kierrettävä tolppa. Ajattelee vielä kovin paljon alastuloa ja jos ei ajattele, on se osuma "herran haltuun". Näen jo kuinka onnistun tekemään mahottoman hitaan puomin.... ahdistus. Perjantaina pääsi sitten vähän ratatreeniäkin tekemään. Onhan se aika muru. Paljon on hommia ja tekemistä, mutta vielä ainakin on kovin mukavaa. Henkilön Saija Mustonen (@saijamustonen) jakama julkaisu Helmi 23, 2018 kello 1.32 PST