Siirry pääsisältöön

Vähän jotain

Hiljaiselo niin blogissa kuin treenirintamalla. Ollaan me jotain tehty, mutta ei mainittavia asioita. On ollut kiire töissä ja vapaa-ajalla, koirathan siitä kärsii. Tai niiden kouluttaminen ja treenaaminen.

Vinkki on pari kertaa tehnyt juoksarin alkua, edelleen en osaa päättää tuleeko kuitenkin pysäytys puomille. Eli myös temppuna 2o2o ajettu vähitellen sisään. Temppu on mieluista, paljon namia. Ahne kun on.
Hyppyjen korkeus on noin 15cm, on hypännyt (astunut) yli muutamasta 20cm hypystä myös. Paljoa ei olla esteillä tehty, muutamia ohjauksiin tulemisia kovasta vauhdista niin että juoksen. Meinasi pientä merkkiä näkyä vauhtisokeudesta ja lievästä flänkkäämisestä & kilpaa juoksemisesta. Tätä katkaistu parilla kerralla. 
Toistaiseksi reagoi hyvin rytmittämiseen ja suhinaan. Aloin opettaa vasen/oikea erottelua, mutta oikesti enhän minä niitä kykene käyttämään. Suhina tarkoittaa jarrua ja ehkä asennan siihen jonkun käskyn "hyppää tuo este ja tule takaisin", mutta käytännössähän tämä menee ohjauksella ja sanallinen tuli on enemmän ohjaajalle, luulisin. 

Vinkki on aika vilkas tapaus, ehtii nähdä, kuulla ja reagoida suunilleen aivan kaikkeen mitä tapahtuu. Agilityssa keskittyy tekemään todella hyvin, tokossa on hiukan puutteita tässäkin. Toisaaltaan, minun ja Vinkin tokotreenit ovat säällittävän vähäisiä. Kotona hiukan jotain ja Ninalta saatiin kotiläksyjä. Niitä olemme tehneet pari kertaa.
Jos joulun aikaan ehtisi jotain kun on lomaa. Muttei kylläkään halliaikaa.... 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

viikko 43 +

Eilen perjantaina pääsi kuin pääsikin hetkeksi halliin rallattelemaan veljensä kanssa. Periaatteessa en anna koskaan pentujen leikkiä "työpaikalla", mutta näiden kohdalla teimme nyt poikkeuksen. Molemmat kun suhtautuvat itse tekemiseen nyt jo asiaan kuuluvalla keskittymisellä ja pystyivät tuosta rallattelu moodista siirtymään ns. työmoodiin silmän räpäytyksessä. Olen ajatellut jos kuitenkin opettaisi suuntakäskyt. Tuskin ikinä radalla opin niitä käyttämään eikä ne mene edelle ohjaamisen, mutta ei niistä haittaakaan ole. Koen ne hyvinä ohjausta tukevina käskyinä, temppuina temppujen joukossa. Jos ja kun sitä tokoileekiin, tarvitseehan niitä siinäkin. Aloitin niin että koira jalkojen väliin, palkka hypyn vasemmalle puolelle. Lähetin käskyllä "vasen" palkalle esteen yli. Muutamia toistoja vasemmalle ja pari oikealle. Jätettiin nyt asia hautomaan niin omaan kuin koiran päähän. Toisaaltaan riittäisi ehkä käsky, jossa koira kääntyy aina ohjaajaan päin. Sitten se ke

viikot 41-42

Viime viikolla Vinkki pääsi ensimmäisen kerran Janitan silmien alle Voltin vanavedessä. Pentu keskittyi uudessakin hallissa oikein hyvin, leikki hienosti, pussasi Janitan ja teki sen minkä osasi ja vähän enemmänkin. Janita kehui, että on mukavan oloinen pentu, tekee hyvin minun kanssa ja seuraa ohjausta, kiihdyttää nopeasti ja yrittää parhaansa eikä jahtaa eikä flänkkää. Siihen on pyritty, yhdessä tekemiseen. Muut jutut olivat plussaa, sillä en tiennyt sen osaavan niin montaa asiaa. Viime viikolla Vinkki oli myös kerran hallilla mukana, lähinnä harjoittelimme paikalla odottamista yhden hypyn takana ja muutaman kerran takaakiertoa / suoraan hyppäämistä, niiden erottelua. Tällä viikolla kotona ei olla tehty oikein mitään, koska on ollut niin kiire. Iltaruoalle parit sivulle tulemiset, nyt enemmän takakautta vanhanaikaisesti. Sen tempun Vinkki ymmärsi heti ja onhan se fyysisesti vielä paljon helpompi kuin suoraan sivulle tuleminen. Hallille on päässyt kaksi kertaa. Keskiviikkona te

vähän treeniä

Pakkasta, kylmää, hrrr. Eli ei paljoa ole houkutellut koiria lastata autoon illaksi odottelemaan. Kuitenkin Vinkki pääsi pari kertaa hallille. Toisella kertaa vain juoksari & madallettuna babypuomi ja treenailtiin sen menemistä rentona muutamaan otteeseen & lähetystä kaukaa vinosta hakemaan puomia. Apuna kierrettävä tolppa. Ajattelee vielä kovin paljon alastuloa ja jos ei ajattele, on se osuma "herran haltuun". Näen jo kuinka onnistun tekemään mahottoman hitaan puomin.... ahdistus. Perjantaina pääsi sitten vähän ratatreeniäkin tekemään. Onhan se aika muru. Paljon on hommia ja tekemistä, mutta vielä ainakin on kovin mukavaa. Henkilön Saija Mustonen (@saijamustonen) jakama julkaisu Helmi 23, 2018 kello 1.32 PST