Siirry pääsisältöön

Päivitys

Olevinaan mitään ei tehdä eli ei ole mitään kirjoittamista. Mutta ollaanhan me, olohuonetreenejä.

Jouluna emme käyneet hallilla kuin kerran hetken treenaamassa lähinnä häiriön kestoa. Se olen minä eikä se kaikki muut. Ei muut ihmiset eikä esteet eikä haukkuvat koirat.
Olohuoneessa perusasentoa, askeleen tai kahden seuraamista, käännöksiä. Ettei hypitä vaan pysytään suunilleen maantasalla ellei muuta pyydetä.
Kerran otin myös noutokapulan pitoa noston kautta ja sitten myös tarjoamisen. Annetaan tästä yritteliäisyydestä 10p. ja papukaija merkki. Hiukan vilkkaan pennun tekeminen oli vahvasti plussalla!

Pääsimme me myös Jaakon treeneihin kuokkimaan ja ihan jees pentu, oli kommentti. Jees pentu teki suunilleen mitä pyydettiin jos se osasi. Ellei osannut, niin vähän autettiin niin se osasi.

Tällä viikolla alkoi työt ja koirat pääsivät hallille. Vinkki tiistaina teki lähinnä sileällä hommia. Perusasentoa, seuraamista, noutokapulan pitoa ja myös itse noutoa vauhdista.

Torstaina Vinkki pääsi isojen tyttöjen treeniin OneMind Dogs Areenalle Jaakon silmän alle.
Vahvistimme välistävetoa. Teimme ensimmäisen kerran alkuun verkon avulla takaakiertoa persjättöä. Onnistuimme hienosti tekemään radanpätkän, jossa oli sentään jo 8 estettä ja välistäveto, takaakierto-persjättö (ilman verkkoa!), pieni vekkaus, poikkari ja toinen perään laukanvaihdon kera putkeen.
Pääsimme jatkamaan kohtaan, jossa "ei kukaan ole onnistunut leikkauksella" (paitsi Voltti!) eli jätin puomin päähän odottamaan (ei tee puomia), kutsuin muurin takaa, hyppy takaa ja lievä päällejuoksu ja pituus, siitä leikkauksella putkeen. Onnistui. Ja onnistui hienosti!
Sitten onnistui myös niin että valssasin takaakierron jälkeen.
Pelasimme pituudelta leikkauksen kanssa eteen putkeen (löysä leikkaus) ja tiukka leikkaus 90° hypylle. Aina oikein.
Jaakko käski ostaa Vinkille tuplahampparin. On nyt hyvä yhdistelmä vauhtia, ohjauksiin tulemista, hieno estefokus, käyttää hyvin itseään. Kysyin miten jatketaan ja voidaan jatkaa tasan niin kuin tähänkin saakka. Ei huomautettavaa.

Perjantaina oli luppoaikaa ja koirat mukana eli Vinkki sai tehdä juoksaria pitkästä aikaa. Eli ensin mattoa maassa, sitten kontaktilla niin että käy täppäämässä tassut siinä ja sitten vähän matkaa alastuloa. Harmitti oikein etten ymmärtänyt videoida!
Keinun paukattamista maahan, se on niin siistiä Vinkistä! Siis keinu hiukan ilmassa ja hyppää siihen alastulolle.

Olen pitänyt aika jöötä ettei millekkään esteelle mennä omin luvin vaikka hallissa saisi rallatella. Ettei vaan tapahtuisi kontakteille karkaamista, etenkin keinulle. Onneksi on kiltti tyttö ja haluaa ainakin yrittää tehdä oikein.

Olen nyt toistaiseksi vahvistanut että juoksaria, että pysäriä. Koska Vinkkikin kuuntelee, niin uskoisin sen onnistuvan. Myöhemmin voi sitten muuttaa kokonaan jommaksi kummaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

päivitys

Huono pitämään treenipäiväkirjaa.... Nyt Vinkki on n.8,5kk, n.48cm korkea ja painaa 13kg. Nyt edelleen agility on ollut se juttu eli kohtahan tuo ei osaa mennä edes maahan käskystä. Ehkä me keskitytään siihen mikä on hauskaa eli aksaan. Itse lajitreeniä Vinkki tekee pari kertaa viikossa. Toisessa enemmän radan pätkiä hypyillä ja putkella, toisessa esteitä. Muuten humputtelee pitkin metsiä ja peltoja sekä viettää sohvakoiran elämää miehen kainalossa. Vinkki lukee aika hyvin ohjauksia ja yrittää ymmärtää mitä siltä halutaan. Olen tehnyt nyt lukitustreeniä ja vastaa siihen hyvin. Kuuntelemista ja sehän on niin hauskaa peliä! Esteissä on tosiaan tehnyt lankulla & osalla puomia juoksaria ja vähän olen kysmysmerkkinä ollaanko oikealla tiellä vai eikö olla. Vielä ei ole kamalasti vauhtia jos kunnolla tähtää eikä tarvitsekkaan kun kroppa ei ole valmis eli enemmän vain täsmä treenaillaan. Puomia on mennyt kokonaisena pari kertaa, koska karkasi sinne ja oli otettava luvan kanssa. Mutta

viikot 41-42

Viime viikolla Vinkki pääsi ensimmäisen kerran Janitan silmien alle Voltin vanavedessä. Pentu keskittyi uudessakin hallissa oikein hyvin, leikki hienosti, pussasi Janitan ja teki sen minkä osasi ja vähän enemmänkin. Janita kehui, että on mukavan oloinen pentu, tekee hyvin minun kanssa ja seuraa ohjausta, kiihdyttää nopeasti ja yrittää parhaansa eikä jahtaa eikä flänkkää. Siihen on pyritty, yhdessä tekemiseen. Muut jutut olivat plussaa, sillä en tiennyt sen osaavan niin montaa asiaa. Viime viikolla Vinkki oli myös kerran hallilla mukana, lähinnä harjoittelimme paikalla odottamista yhden hypyn takana ja muutaman kerran takaakiertoa / suoraan hyppäämistä, niiden erottelua. Tällä viikolla kotona ei olla tehty oikein mitään, koska on ollut niin kiire. Iltaruoalle parit sivulle tulemiset, nyt enemmän takakautta vanhanaikaisesti. Sen tempun Vinkki ymmärsi heti ja onhan se fyysisesti vielä paljon helpompi kuin suoraan sivulle tuleminen. Hallille on päässyt kaksi kertaa. Keskiviikkona te

vähän treeniä

Pakkasta, kylmää, hrrr. Eli ei paljoa ole houkutellut koiria lastata autoon illaksi odottelemaan. Kuitenkin Vinkki pääsi pari kertaa hallille. Toisella kertaa vain juoksari & madallettuna babypuomi ja treenailtiin sen menemistä rentona muutamaan otteeseen & lähetystä kaukaa vinosta hakemaan puomia. Apuna kierrettävä tolppa. Ajattelee vielä kovin paljon alastuloa ja jos ei ajattele, on se osuma "herran haltuun". Näen jo kuinka onnistun tekemään mahottoman hitaan puomin.... ahdistus. Perjantaina pääsi sitten vähän ratatreeniäkin tekemään. Onhan se aika muru. Paljon on hommia ja tekemistä, mutta vielä ainakin on kovin mukavaa. Henkilön Saija Mustonen (@saijamustonen) jakama julkaisu Helmi 23, 2018 kello 1.32 PST