Siirry pääsisältöön

Päivitys

Olevinaan mitään ei tehdä eli ei ole mitään kirjoittamista. Mutta ollaanhan me, olohuonetreenejä.

Jouluna emme käyneet hallilla kuin kerran hetken treenaamassa lähinnä häiriön kestoa. Se olen minä eikä se kaikki muut. Ei muut ihmiset eikä esteet eikä haukkuvat koirat.
Olohuoneessa perusasentoa, askeleen tai kahden seuraamista, käännöksiä. Ettei hypitä vaan pysytään suunilleen maantasalla ellei muuta pyydetä.
Kerran otin myös noutokapulan pitoa noston kautta ja sitten myös tarjoamisen. Annetaan tästä yritteliäisyydestä 10p. ja papukaija merkki. Hiukan vilkkaan pennun tekeminen oli vahvasti plussalla!

Pääsimme me myös Jaakon treeneihin kuokkimaan ja ihan jees pentu, oli kommentti. Jees pentu teki suunilleen mitä pyydettiin jos se osasi. Ellei osannut, niin vähän autettiin niin se osasi.

Tällä viikolla alkoi työt ja koirat pääsivät hallille. Vinkki tiistaina teki lähinnä sileällä hommia. Perusasentoa, seuraamista, noutokapulan pitoa ja myös itse noutoa vauhdista.

Torstaina Vinkki pääsi isojen tyttöjen treeniin OneMind Dogs Areenalle Jaakon silmän alle.
Vahvistimme välistävetoa. Teimme ensimmäisen kerran alkuun verkon avulla takaakiertoa persjättöä. Onnistuimme hienosti tekemään radanpätkän, jossa oli sentään jo 8 estettä ja välistäveto, takaakierto-persjättö (ilman verkkoa!), pieni vekkaus, poikkari ja toinen perään laukanvaihdon kera putkeen.
Pääsimme jatkamaan kohtaan, jossa "ei kukaan ole onnistunut leikkauksella" (paitsi Voltti!) eli jätin puomin päähän odottamaan (ei tee puomia), kutsuin muurin takaa, hyppy takaa ja lievä päällejuoksu ja pituus, siitä leikkauksella putkeen. Onnistui. Ja onnistui hienosti!
Sitten onnistui myös niin että valssasin takaakierron jälkeen.
Pelasimme pituudelta leikkauksen kanssa eteen putkeen (löysä leikkaus) ja tiukka leikkaus 90° hypylle. Aina oikein.
Jaakko käski ostaa Vinkille tuplahampparin. On nyt hyvä yhdistelmä vauhtia, ohjauksiin tulemista, hieno estefokus, käyttää hyvin itseään. Kysyin miten jatketaan ja voidaan jatkaa tasan niin kuin tähänkin saakka. Ei huomautettavaa.

Perjantaina oli luppoaikaa ja koirat mukana eli Vinkki sai tehdä juoksaria pitkästä aikaa. Eli ensin mattoa maassa, sitten kontaktilla niin että käy täppäämässä tassut siinä ja sitten vähän matkaa alastuloa. Harmitti oikein etten ymmärtänyt videoida!
Keinun paukattamista maahan, se on niin siistiä Vinkistä! Siis keinu hiukan ilmassa ja hyppää siihen alastulolle.

Olen pitänyt aika jöötä ettei millekkään esteelle mennä omin luvin vaikka hallissa saisi rallatella. Ettei vaan tapahtuisi kontakteille karkaamista, etenkin keinulle. Onneksi on kiltti tyttö ja haluaa ainakin yrittää tehdä oikein.

Olen nyt toistaiseksi vahvistanut että juoksaria, että pysäriä. Koska Vinkkikin kuuntelee, niin uskoisin sen onnistuvan. Myöhemmin voi sitten muuttaa kokonaan jommaksi kummaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei niin mitään uutta

Päivitykset tulee harvakseltaan kun ei oikein mitään erikoista olla tehty tai opittu. Lajina edelleen lähinnä agility, joitakin tokoon viittavia juttuja kotosalla mielenvirkistykseksi. Ja jumppapalloja, sellaisia pieniä puolipalloja neljä kappaletta. Tarjoaa etutassuja niille, kysymys sitten kuuluu mitkä ovatkaan takatassut? Voin toki asetalla jalat palloille ja pysyy siinä. Mutta se ei nyt taida olla asian ydin ja tarkoitus. Jatketaan jalostamista ja harjoittelua. Agilityssa oltiin Jaakon opissa Kaarinassa OneMind Dogs Areenalla. Olihan se ihan pätevä pentu, täytyy nyt joitakin asioita miettiä ja vahvistaa. Liikkeessä ohjaukseen ja liika rytmittäminen pois. Lopputuleman Vinkki tulee jopa liian hyvin ohjauksiin ajoittain. Ei haittaa, sillä se todistettavasti myös irtoaa .... Sitä juoksari kerran viikossa noin. Tylsää hommaa sanon minä. Laskin puomin ihan alas niin saatiin vähän uutta tähänkin hommaan. Osumat aikalailla jees, paljon vielä himmaa ajatellessaan. Asia, joka kaiketi pi

vähän treeniä

Pakkasta, kylmää, hrrr. Eli ei paljoa ole houkutellut koiria lastata autoon illaksi odottelemaan. Kuitenkin Vinkki pääsi pari kertaa hallille. Toisella kertaa vain juoksari & madallettuna babypuomi ja treenailtiin sen menemistä rentona muutamaan otteeseen & lähetystä kaukaa vinosta hakemaan puomia. Apuna kierrettävä tolppa. Ajattelee vielä kovin paljon alastuloa ja jos ei ajattele, on se osuma "herran haltuun". Näen jo kuinka onnistun tekemään mahottoman hitaan puomin.... ahdistus. Perjantaina pääsi sitten vähän ratatreeniäkin tekemään. Onhan se aika muru. Paljon on hommia ja tekemistä, mutta vielä ainakin on kovin mukavaa. Henkilön Saija Mustonen (@saijamustonen) jakama julkaisu Helmi 23, 2018 kello 1.32 PST

juoksariyksäri

Vahvistusta uskonpuutteeseen, ollaanko me nyt oikealla tiellä vai eikö olla. Jatketaanko vai eikö jatketa. Olen tehnyt aikalailla oikein ja Vinkki on oikein hyvällä mallilla. Mutta pitäisi saada lankulla eteneminen rennommaksi ja siinä onnistuttiinkin, säädettiin palkkausta ja palattiin takaisin vanhaan, ja taas vähän säädettiin. Matto pienemmäksi ja osumat silti olivat aikalailla 99%. Joitakin virheitä saatiin aikaiseksi, mikä ei ole huono asia sekään. Myös käännöksiä vähän, pitäisi loiventaa alkuun vaikka nythän ne näyttävät liian hyviltä eli ei voi tehdä isona tyttönä vauhdista sellaisia. Mattoa myös pois jo nyt välillä. Voisi jo muutaman lankkutreenin jälkeen laittaa matalan puomin ja alkaa treenata sillä. Tajusin, että voinkin upotta Instasta tänne videokippejä! Eilen tein muutaman ohjauskuvio treenin, siinä tämän viikon agilityt. Plus se lankku nyt kahtena päivänä tehty. Eli Vinkki on treenannut hurjat 10min agilitya hypyillä&putkellä ja juossut lankku pitkin kyllä