Siirry pääsisältöön

päivitys

Huono pitämään treenipäiväkirjaa.... Nyt Vinkki on n.8,5kk, n.48cm korkea ja painaa 13kg.
Nyt edelleen agility on ollut se juttu eli kohtahan tuo ei osaa mennä edes maahan käskystä. Ehkä me keskitytään siihen mikä on hauskaa eli aksaan.

Itse lajitreeniä Vinkki tekee pari kertaa viikossa. Toisessa enemmän radan pätkiä hypyillä ja putkella, toisessa esteitä. Muuten humputtelee pitkin metsiä ja peltoja sekä viettää sohvakoiran elämää miehen kainalossa.

Vinkki lukee aika hyvin ohjauksia ja yrittää ymmärtää mitä siltä halutaan. Olen tehnyt nyt lukitustreeniä ja vastaa siihen hyvin. Kuuntelemista ja sehän on niin hauskaa peliä!
Esteissä on tosiaan tehnyt lankulla & osalla puomia juoksaria ja vähän olen kysmysmerkkinä ollaanko oikealla tiellä vai eikö olla. Vielä ei ole kamalasti vauhtia jos kunnolla tähtää eikä tarvitsekkaan kun kroppa ei ole valmis eli enemmän vain täsmä treenaillaan. Puomia on mennyt kokonaisena pari kertaa, koska karkasi sinne ja oli otettava luvan kanssa. Mutta vielä ei ole tarkoitus siirtyä kokonaiseen puomiin paitsi jos sen laskisi alas joku kerta.
Keinussa päähän tulemista ja palkkaamista. On hiukan jännää, ei tule rentona. Mutta tulee silti päähän saakka ja malttaa. Heiluttamisesta ei välitä.
Pituus, muuri ja rengas on esitelty, ei ole otettu radan osana rengasta kun haluan odottaa voivani nostaa sen maksi versioksi rataan. Pussinkin on kerran mennyt.
Uutena nyt pujotteluun totuttaminen eli oikeammin verkkoihin tutustuminen on nyt tehty kahdesti ja koska eivät aiheuttaneet paniikkikohtausta, niin unohdamme pujottelun hetkeksi. Kun vaan malttaisi, sillä Vinkki löysi heti rytmin ja uskokaa tai älkää, se karkaa pujotteluun kun siellä on verkot! Äitinsä tytär <3 Mutta pujottelu on vielä suorana liian rankkaa tuon ikäiselle eli odotellaan muutama kuukausi.

Rimakorkeudet on nyt noin 20cm ja yksittäisenä on puolivahingossa mennyt 30cm. Hyppäsi se rallatellessa kerran 50cm.... eli ehkä se yli pääsee sitten kun on sen aika.

Treenit ovat lyhyitä. Joko kerrallaan noin 10min aktiivista tekemistä tai sitten voi tehdä 5min esim. juoksarin alkeita, hengaillaan hetki ja taas 5-10min jotain muuta. Joskus menee koko treeniin vain pari minuuttia, sillä jos kaikki menee hyvin niin miksipä sitä toistaa.
Pyrin aina samalla treenipätkällä kokoilemaan ja vahvistamaan paria erilaista versiota ja ohjausta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei niin mitään uutta

Päivitykset tulee harvakseltaan kun ei oikein mitään erikoista olla tehty tai opittu. Lajina edelleen lähinnä agility, joitakin tokoon viittavia juttuja kotosalla mielenvirkistykseksi. Ja jumppapalloja, sellaisia pieniä puolipalloja neljä kappaletta. Tarjoaa etutassuja niille, kysymys sitten kuuluu mitkä ovatkaan takatassut? Voin toki asetalla jalat palloille ja pysyy siinä. Mutta se ei nyt taida olla asian ydin ja tarkoitus. Jatketaan jalostamista ja harjoittelua. Agilityssa oltiin Jaakon opissa Kaarinassa OneMind Dogs Areenalla. Olihan se ihan pätevä pentu, täytyy nyt joitakin asioita miettiä ja vahvistaa. Liikkeessä ohjaukseen ja liika rytmittäminen pois. Lopputuleman Vinkki tulee jopa liian hyvin ohjauksiin ajoittain. Ei haittaa, sillä se todistettavasti myös irtoaa .... Sitä juoksari kerran viikossa noin. Tylsää hommaa sanon minä. Laskin puomin ihan alas niin saatiin vähän uutta tähänkin hommaan. Osumat aikalailla jees, paljon vielä himmaa ajatellessaan. Asia, joka kaiketi pi

vähän treeniä

Pakkasta, kylmää, hrrr. Eli ei paljoa ole houkutellut koiria lastata autoon illaksi odottelemaan. Kuitenkin Vinkki pääsi pari kertaa hallille. Toisella kertaa vain juoksari & madallettuna babypuomi ja treenailtiin sen menemistä rentona muutamaan otteeseen & lähetystä kaukaa vinosta hakemaan puomia. Apuna kierrettävä tolppa. Ajattelee vielä kovin paljon alastuloa ja jos ei ajattele, on se osuma "herran haltuun". Näen jo kuinka onnistun tekemään mahottoman hitaan puomin.... ahdistus. Perjantaina pääsi sitten vähän ratatreeniäkin tekemään. Onhan se aika muru. Paljon on hommia ja tekemistä, mutta vielä ainakin on kovin mukavaa. Henkilön Saija Mustonen (@saijamustonen) jakama julkaisu Helmi 23, 2018 kello 1.32 PST

juoksariyksäri

Vahvistusta uskonpuutteeseen, ollaanko me nyt oikealla tiellä vai eikö olla. Jatketaanko vai eikö jatketa. Olen tehnyt aikalailla oikein ja Vinkki on oikein hyvällä mallilla. Mutta pitäisi saada lankulla eteneminen rennommaksi ja siinä onnistuttiinkin, säädettiin palkkausta ja palattiin takaisin vanhaan, ja taas vähän säädettiin. Matto pienemmäksi ja osumat silti olivat aikalailla 99%. Joitakin virheitä saatiin aikaiseksi, mikä ei ole huono asia sekään. Myös käännöksiä vähän, pitäisi loiventaa alkuun vaikka nythän ne näyttävät liian hyviltä eli ei voi tehdä isona tyttönä vauhdista sellaisia. Mattoa myös pois jo nyt välillä. Voisi jo muutaman lankkutreenin jälkeen laittaa matalan puomin ja alkaa treenata sillä. Tajusin, että voinkin upotta Instasta tänne videokippejä! Eilen tein muutaman ohjauskuvio treenin, siinä tämän viikon agilityt. Plus se lankku nyt kahtena päivänä tehty. Eli Vinkki on treenannut hurjat 10min agilitya hypyillä&putkellä ja juossut lankku pitkin kyllä